מאגר הידע
איך להיפטר מהמוצץ
אז הגיע הזמן להיפטר מהמוצץ…
הרבה פעמים הורים ניגשים אליי ואומרים לי שהם לא יודעים איך לגמול את ילדם מהמוצץ. אז הנה כמה טיפים או רעיונות שיעזרו לכם בתהליך:
ראשית, רצוי לגמול את הילד סביב גיל 3-4. להתחיל בשיחה, ניתן לעבור למציצת לילה בלבד בהתחלה ואז להפסיק לגמרי. כאשר רצוי לעשות מהנושא ״חגיגה״ עם סימבוליות מסויימת שלרוב מציינת שהילד גדל ועכשיו הוא כבר לא תינוק.
הנה כמה רעיונות
- ״עץ מוצצים״ – ישנן ערים מסויימות להן יש עץ מוצצים ניצן לבצע ״איסוף״ וחיפוש בבית של כל המוצצים, לשזור יחדיו על חוט יפה לבחירתו של הילד ולבצע את טקס התלייה על העץ (מצרפת כמה תמונות מחווית ההיפרדות מהמוצצים של בן ה 3 שלי עם העץ).
- ״פיית המוצצים״ – להכניס את כל המוצצים לקופסא ולשלוח אל פיית המוצצים, אשר היא בתמורה תשלח מתנה לילד. (כמובן שאתם תדאגו לכך). אפשר באותה מידה לשלוח לרופאת השיניים/ לסבתא/ לדודה או לכל דמות אהובה אחרת.
- ״פח האשפה״ – ניתן לאסוף בטקסיות את כל המוצצים ולבצע קליעה למטרה לפח כשכל מוצץ שנזרק אפשר לתת לילד חיזוק או מחמאה על כמה שהוא גדל (אתה מתלבש לבד, אתה יודע להשתמש רק בסיר/שירותים, אתה כבר אוכל לבד, אתה גבוה יותר מה תינוק של… וכד)
- ״הפרחת בלון״ אופציה פחות אהובה עליי כי פחות ידידותית לסביבה אבל לחלק מההורים מסייעת- לקשור את המוצצים לבלון הליום ולהפריח לשמיים תוך קריאת פרידה.
בעיקרון – כל פרידה יכולה להיות חווייתית וכייפית.
וזכרו שמדובר ביומיים שלושה אולי מעט קשים בהם הילד ירצה את המוצץ אך לאחר מכם הוא כבר יתרגל.
בנוסף – כל ילד שיצליח להיפרד מהמוצץ יקבל אצלי במרפאה הפתעה מיוחדת!
שיהיה בהצלחה
ורק בכיף כיופאק
להתראות בכיף כיופאק,
ד"ר מורן